Begripvol en begrijpelijk

Onze aanpak voor Particulieren

aanpak voor particulieren - tax and finance hoeksche waard

Onze aanpak voor particulieren

Begripvol en begrijpelijk

Is het voor jou een drempel om als particulier advies te vragen aan een administratiekantoor? Dan kunnen we je gerust stellen. We vinden het leuk om anderen te helpen met hun belastingzaken. Met ons inlevingsvermogen hebben we al vele particulieren kunnen helpen. Wij zijn simpelweg onszelf. En is het ingewikkelde materie? Dan leggen we het aan je uit in begrijpelijke taal. Belastingadvies particulieren? We gaan het niet lastiger maken dan het is.

aanpak voor particulieren - tax and finance hoeksche waard

We zorgen dat het klopt

Belastingadvies particulieren

Elk jaar komt het terug: het doen van de aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst vult veel gegevens al vooraf in, zodat het voor de meeste particulieren een kwestie is van controleren en versturen. Is dat bij jou ook het geval? Dat lijkt mooi, maar heb je wel eens stilgestaan bij de verschillende aftrekposten die er zijn? Het zou goed kunnen dat er in jouw situatie diverse mogelijkheden zijn om minder belasting te hoeven te betalen. Dat kan veel geld schelen.

Bepaalde zorgkosten, giften en kosten voor je eigen woning kun je aftrekken van je inkomen. Als je dat doet, wordt het bedrag dat je moet betalen aan inkomstenbelasting lager. Het grootste deel van die aftrekposten is niet van tevoren automatisch ingevuld door de Belastingdienst. Samen met jou gaan we kijken hoe jij geld kunt besparen op je inkomstenbelasting. En zijn er geen mogelijkheden? Dan zeggen we dat natuurlijk eerlijk. Dat is wel zo duidelijk. We kunnen de aangifte voor je invullen voor een bedrag van € 99,00 inclusief BTW.

Stap voor stap

Aangifte inkomstenbelasting

01

Voorbereiden

Voor het indienen van je aangifte inkomstenbelasting heb je veel informatie nodig. Het is fijn als je van tevoren zoveel mogelijk gegevens klaar legt. Uiteraard krijg je van ons de nodige hulp bij het bepalen welke gegevens je nodig hebt.

02

Controleren vooraf ingevulde aangifte

De Belastingdienst vult elk jaar al een aantal gegevens vooraf voor je in. Samen vergelijken we de gegevens die de Belastingdienst voor jou heeft ingevuld met de gegevens op jouw eigen overzichten. Als het nodig is, dan vullen we het aan of verbeteren we wat niet klopt.

03

Aftrekposten invullen

Afhankelijk van jouw situatie kun je meerdere aftrekposten hebben. Misschien heb je een gift gedaan of kosten gemaakt die je van je inkomen af kunt halen. Wij overleggen het met jou en vullen het voor je in.

04

De aangifte indienen

Als alles helemaal correct is ingevuld, sturen wij jou de aangifte digitaal toe. Ben jij het met de aangifte eens, dan kan deze ingediend worden. Dat doen we via ons eigen portaal bij de Belastingdienst.

aanpak voor particulieren - tax and finance hoeksche waard

Reken op ons voor je belastingaangiftes

Erfbelasting en schenkbelasting

Wanneer er iemand in je directe omgeving overlijdt, dan komt er veel op je af. Er moet veel geregeld worden waaronder de belastingzaken: de aangifte inkomstenbelasting van de overledene en misschien de daarbij horende erfbelasting. Hoe zit het met vrijstellingen, tarieven en de aangifte? Het is veel uitzoekwerk en misschien zie je daar als een berg tegenop. In dat geval kun je bij ons terecht voor een goede afhandeling van de aangifte erfbelasting. Met respect voor de nalatenschap en jouw emoties gaan we samen aan de slag om alles correct af te handelen. Dat is in elk geval één zorg minder in een moeilijke tijd.

Krijg je een schenking of ben je van plan iemand een schenking te geven? Laat je dan vooraf goed informeren over de gevolgen. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag zal er namelijk schenkbelasting moeten worden betaald. Daarvoor moet er aangifte schenkbelasting bij de Belastingdienst worden gedaan. Maar wie gaat dat doen (degene die schenkt of degene die het bedrag ontvangt)? En wanneer? Allemaal vragen die we voor je kunnen beantwoorden en als je dat wil, dienen wij de belastingaangifte voor je in. Dan weet je in elk geval zeker dat alles goed geregeld is.

aanpak voor particulieren - tax and finance hoeksche waard

Deskundig advies, persoonlijke service

Overig belastingadvies particulieren

De deskundige hulp van Tax and Finance Hoeksche Waard kun je ook inzetten voor bijvoorbeeld het aanvragen of wijzigen van toeslagen en het indienen van bezwaar- of verzoekschriften. Heb je een brief gekregen van de Belastingdienst, maar begrijp je niet goed wat er in staat? Wij helpen je om er wijs uit te kunnen.

En dat niet alleen, wij zijn er ook om je te helpen geld terug te vragen waar je mogelijk recht op hebt. Het kan zomaar zijn dat jij, net als veel andere particulieren, je niet bewust bent van je recht op geldteruggave. Misschien laat je daardoor wel geld liggen. Wist je dat het zelfs mogelijk is om geld terug te vragen voor meerdere jaren in het verleden? Bij Tax & Finance Hoeksche Waard kun je ook als particulier terecht voor administratief en belastingadvies.